Varel alarm, de specialist in brandbeveiliging

Als specialist zorgen we ervoor dat u het niet te warm krijgt. Met een ruim assortiment aan branddetectoren- en melders bieden we u altijd de juiste oplossing, perfect afgestemd op uw gebouw. Van een woning tot bedrijfspand, wij zorgen voor brandbeveiliging op maat. Is er al een inbraaksysteem? Varel Alarm kan hier perfect branddetectoren op aansluiten.

Branddetectie middelen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Ontstaat er toch brand, dan is het de bedoeling deze zo snel mogelijk in de kiem te smoren aan de hand van specifieke detectoren. Hun doel: zo efficiënt mogelijk detecteren met zo weinig mogelijk onnodige alarmen. Maak kennis met ons uitgebreid assortiment aan branddetectie middelen.

Optische detectoren

De meest toegepaste detectiemethode, waarbij het alarm wordt geactiveerd als een lichtstraal door rook wordt onderbroken.

Thermische detectoren

Reageren niet op licht maar op temperatuur. Er zijn thermische detectoren met een vaste temperatuurdrempel of TVC (thermovelocimetrische) detectoren die reageren op een plotse temperatuurstijging.

Multicriteria-detectoren

Combinatie van een optische en een thermische detector. De gevoeligheid van de detector wordt automatisch verhoogd indien één van de twee detectiemethodes een brand waarneemt.

Ionische rookdetectoren

Bij de minste verandering in luchtsamenstelling wordt het alarm geactiveerd.

Drukknoppen

De rode of gele drukknoppen worden gebruikt om de evacuatie van een gebouw te starten.

Specifieke systemen

Daarnaast zijn er nog specifiekere systemen en toepassingen.

Marine detectoren

Detectoren speciaal ontwikkeld voor moeilijke omstandigheden, zoals vocht, zouten en zuren.

Beam rookmelders

Deze rookmelders analyseren de samenstelling van de lucht met behulp van een actieve IR-lichtstraal. Bij rookontwikkeling wordt een alarm doorgegeven.

Vuurcamera’s

Worden vooral gebruikt voor buitentoepassingen met hoog ontvlambare materialen.

Hittegevoelige kabels

Worden aangebracht op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals verhoogde vloeren, verlaagde plafonds, elektriciteitscabines,….

Afzuigsystemen

Als de detectie zeer snel moet gebeuren, worden afzuigsystemen gebruikt. Via laserdetectie wordt de minste verhitting gedetecteerd. Zelfs oververhitting van componenten.

Explosieveilig materiaal

Alle apparatuur kan explosieveilig uitgevoerd worden, zoals bij alcohol- of gasopslag.

Hebt u vragen over
onze brandbeveiliging?

Contacteer ons

bewegingsdetector
Bewegingsdetectie

gasdetector
Gasdetectie

overvalknop
Overvalknop

waterdetectie
Waterdetectie

kluisdetector
Kluisdetectoren

inbraakdetector
Draadloze detectie

U kan ons 100% vertrouwen
Ontdek waarom

Geloof ons niet, geloof onze klanten!
KLIK HIER

Nuttige informatie

wetgeving

In de loop der jaren is er heel wat wetgeving ontstaan omtrent brandbeveiliging. Wij vinden het onze taak u hier zo goed mogelijk van op de hoogte te brengen.
Lees meer

handleidingen

Op zoek naar de handleiding van uw systeem? Hier hebben we voor u de belangrijkste handleidingen en formulieren in verband met beveiliging gebundeld. Voor meer informatie kan u steeds bij ons terecht.
Lees meer

4 stappen naar veiligheid

Dankzij onze performante aanpak wordt u vlot geholpen.

offerte opstellen

We gieten uw beveiligingsnoden in een offerte op maat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Deze wordt met u overlopen. Vragen? Aarzel niet.

onderhoud

Op regelmatige basis komen we bij u langs om uw beveiligingssystemen in optimale conditie te houden.

bezoek ter plaatse / beveiligingsstudie

We komen bij u langs om een zo goed mogelijk zicht te krijgen op uw situatie. Vertel ons uw noden en wensen en wij vertalen ze naar een beveiligingsplan op maat.

Plaatsing

Ons team van getrainde vakmensen komt alles plaatsen en in gereedheid brengen om uw veiligheid te garanderen, elke dag opnieuw.