Varel alarm, de specialist in brandbeveiliging

Als specialist zorgen we ervoor dat u het niet te warm krijgt. Met een ruim assortiment aan branddetectoren- en melders bieden we u altijd de juiste oplossing, perfect afgestemd op uw gebouw. Van een woning tot bedrijfspand, wij zorgen voor brandbeveiliging op maat. Is er al een inbraaksysteem? Varel Alarm kan hier perfect branddetectoren op aansluiten.

Brandbeveiligingssystemen

U kiest voor brandbeveiliging? Geweldig! Aan de hand van uw profiel maken we een keuze tussen een conventioneel of een geadresseerd systeem.

Conventionele systemen

Bij een conventioneel systeem wordt het systeem ingedeeld in verschillende zones. Op deze zones worden detectiepunten en drukknoppen aangesloten. Detectoren melden zich bij een brandalarm dus als groep, per zone. De gebruiker kan zien waar in het gebouw het alarm actief is geworden en vervolgens de nodige actie ondernemen.

Geadresseerde systemen

Een geadresseerd systeem bestaat uit een intelligente centrale met een display. Iedere afzonderlijke branddetector en drukknop heeft zijn eigen unieke adres. Zo kan men op de centrale onmiddellijk en duidelijk zien welke detector alarm heeft geslagen. Deze systemen zijn zeer geschikt voor gebouwen met een uitgebreide structuur of een groot aantal ruimtes zoals hotels, ziekenhuizen, kantoren,…

Hebt u vragen over
onze brandbeveiliging?

Contacteer ons

bewegingsdetector
Bewegingsdetectie

gasdetector
Gasdetectie

overvalknop
Overvalknop

waterdetectie
Waterdetectie

kluisdetector
Kluisdetectoren

inbraakdetector
Draadloze detectie

U kan ons 100% vertrouwen
Ontdek waarom

Geloof ons niet, geloof onze klanten!
KLIK HIER

Nuttige informatie

wetgeving

In de loop der jaren is er heel wat wetgeving ontstaan omtrent brandbeveiliging. Wij vinden het onze taak u hier zo goed mogelijk van op de hoogte te brengen.
Lees meer

handleidingen

Op zoek naar de handleiding van uw systeem? Hier hebben we voor u de belangrijkste handleidingen en formulieren in verband met beveiliging gebundeld. Voor meer informatie kan u steeds bij ons terecht.
Lees meer

4 stappen naar veiligheid

Dankzij onze performante aanpak wordt u vlot geholpen.

offerte opstellen

We gieten uw beveiligingsnoden in een offerte op maat, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Deze wordt met u overlopen. Vragen? Aarzel niet.

onderhoud

Op regelmatige basis komen we bij u langs om uw beveiligingssystemen in optimale conditie te houden.

bezoek ter plaatse / beveiligingsstudie

We komen bij u langs om een zo goed mogelijk zicht te krijgen op uw situatie. Vertel ons uw noden en wensen en wij vertalen ze naar een beveiligingsplan op maat.

Plaatsing

Ons team van getrainde vakmensen komt alles plaatsen en in gereedheid brengen om uw veiligheid te garanderen, elke dag opnieuw.