Fiets op slot!

Met de start van het wielerseizoen schiet het aantal fietsdiefstallen elk jaar weer de hoogte in. Vaak gaat het om professionele bendes die inbreken in fietsenwinkels om daar de duurste koersfietsen uit de rekken te plukken. Een lucratief zaakje! Maar ook uw (elektrische) fiets kan relatief gemakkelijk ontvreemd worden. Met deze tips van Varel Alarm verkleint u de kans op diefstal

Fiets in het zicht
Plaats uw fiets steeds in een bewaakte stalling op een zichtbare of goed verlichte plek. Is er cameratoezicht? Parkeer uw fiets dan in het zicht van de camera’s. Dat schrikt dieven af. Laat niets achter in uw fietstassen en neem het afneembare display mee.

Op slot
Zet uw fiets steeds op slot met minstens twee goede sloten met ART-keurmerk. Met het ene slot zet u het achterwiel vast en met het andere bevestigt u het voorwiel en het frame aan een vaststaand object, zoals een paal of fietsenrek. Een kettingslot bevestigt u het best hoog en los aan de fiets. Zo kunnen dieven de ondergrond niet gebruiken om het slot te breken. Vergeet uw fiets ook thuis niet af te sluiten. Dieven vinden al te gemakkelijk de weg naar de schuur.

Ken uw fiets

Schrijf bij de aankoop van uw fiets de kenmerken en de serienummers op. Laat uw fiets graveren en neem er een duidelijke foto van. Wordt uw fiets toch gestolen? Dan maakt de kennis van deze eigenschappen de zoektocht gemakkelijker.