Rookmelders van levensbelang

Rookmelders kunnen van levensbelang zijn, vooral ‘s nachts. Al te vaak sterven mensen in een woningbrand, omdat ze simpelweg niet wakker worden van de rookontwikkeling. Terwijl u voor slechts enkele euro’s uw veiligheid en die van uw gezin aanzienlijk kunt verhogen.

Iedereen weet wel dat het belangrijk is om rookmelders in huis te hebben, maar toch heeft slechts 43% van de woningen in Vlaanderen een branddetectiesysteem. Dat lage percentage probeert de overheid op te krikken door rookmelders tegen 2020 verplicht te maken in alle Vlaamse woningen. Een goede zaak, vindt Varel Alarm.

Rookdetectoren bestaan in allerlei vormen en maten. Optische detectoren activeren een alarm als een lichtstraal onderbroken wordt door rook, thermische detectoren reageren op temperatuurswijzigingen en ionische rookdetectoren kijken naar veranderingen in de luchtsamenstelling.

U kiest daarbij beter voor een bekabelde rookmelder dan eentje op batterijen. Want batterijen worden vaak niet tijdig vervangen, wat zorgt voor een onterecht gevoel van veiligheid. Laat uw branddetectiesysteem steeds installeren door een professional. Zo zijn uw melders correct geplaatst en ook dat zorgt ervoor dat u geen vals veiligheidsgevoel krijgt.

Varel Alarm kan – als specialist in branddetectie met een ruim assortiment aan branddetectoren en -melders – voor elk gebouw brandbeveiliging op maat uitdenken.

Hebt u vragen of bent u op zoek naar meer informatie op maat? Contacteer een beveiligingsadviseur op info@varelalarm.be.

Let op! Rookmelders en CO-melders zijn totaal verschillende toestellen die elkaar absoluut niet kunnen vervangen. Een rookmelder detecteert geen CO; een CO-melder detecteert geen rookontwikkeling. Een rookmelder installeren ontslaat u dus niet van uw plicht om ook met CO voorzichtig om te gaan.